FAQ
Ofte stillede spørgsmål
Find svar på dine presserende spørgsmål om vores helikopterture, OnDemand-tjenester, sikkerhed og meget mere, alt sammen på ét sted.
Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål her, er du altid velkommen til at kontakte os med dit spørgsmål.

Hvilke steder kan jeg se under en helikoptertur?
Vores ture dækker ikoniske steder som Roskilde, København og maleriske landskaber i hele Danmark.
Kan jeg skræddersy en privatflyvning eller charterservice?
Ja, vi tilbyder fuldt skræddersyede charterløsninger, der passer til din tidsplan og din destination.
Hvor mange mennesker er der plads til i en af jeres helikoptere?
Generelt mellem 3-5 passagerer afhængigt af den helikoptertype, du booker, og din samlede vægt. Men lad os vide, hvis I er flere, så skal vi nok sørge for, at det også sker.
Kan du hente mig, hvor jeg vil, og sætte mig af, hvor jeg har brug for det?
Ja (næsten). Der er en række forhold, som vi skal tage hensyn til, men Copenhagen Helicopter vil altid lave research og indhente de nødvendige tilladelser.
Kan handicappede flyve i en helikopter?
Ja, det gør jeg. Medmindre den handicappede er til fare for sig selv eller andre passagerer. Hvis den handicappede ikke selv kan komme ind og ud af helikopteren, skal den handicappede ledsages af mindst én (1) betalende assistent.
Vi har stor erfaring med at flyve med handicappede passagerer. Hvis du har spørgsmål i den forbindelse, er du velkommen til at ringe eller sende en e-mail til vores team.
Er OnDemand kun for virksomheder?
Nej, vi betjener alle fra bl.a. travle sportsfolk, musikere, bryllupper til private ture, når du vil forkæle dine kære.
Hvilke sikkerhedsforanstaltninger er der på plads for flyvninger?
Vi opererer med danske AOC'er (Air Operator Certificate), som regelmæssigt revideres af de danske myndigheder, hvilket sikrer en tryg, sikker og behagelig oplevelse for alle passagerer.
Vi orienterer vores passagerer grundigt på jorden om, hvad der er tilladt og ikke tilladt osv. Om bord finder du en sikkerhedsinstruktionsfolder som dem, der findes i et fly, som beskriver nødsituationer og udstyr om bord.
Piloten kan til enhver tid afbryde flyvningen eller afvise passagerer, hvis piloten vurderer, at de ikke er i stand til at flyve.
Hvor meget må en passager veje?
Vi spørger altid til din vægt ud fra et sikkerhedsaspekt. Årsagen er, at der er forskellige vægtbegrænsninger for et fly. For hele tiden at holde os inden for helikopterens grænser må en passager generelt veje op til 110 kg. Hvis passageren vejer mere og ikke har booket hele helikopteren, men kun et sæde, forventer vi, at passageren booker og køber to sæder.
Der kan dog være en strukturel vægtbegrænsning, som et sæde kan klare, og hvis den overskrides, kan man blive nægtet boarding. Passagerer skal kunne sidde i et sæde uden at optage det næste sæde fysisk og være i stand til at bruge og låse sikkerhedsselen.
Bemærk: Selvom du vejer under 110 kg, kan flyvningen blive afvist, hvis helikopterens samlede vægt overskrider den tilladte vægtgrænse, f.eks. hvis mere end én passager er tæt på 110 kg-grænsen, da dette kan overskride helikopterens samlede vægtgrænse.
Hvis du er i tvivl, så spørg os, før du booker, så kan vi give dig et klart svar baseret på den individuelle situation, dit fly har.
Hvordan booker jeg en helikoptertur eller charterservice?
Du skal blot bruge vores bookingplatform til vores standardture og Fly&Dine eller kontakte vores team online eller via telefon, så hjælper vi dig med dine behov.
Hvad sker der, hvis vejret forhindrer dig i at flyve og min betaling?
Som en del af piloternes planlægning følger vi altid op på vejret og giver dig besked ca. 24 timer før afgang, hvis vi forventer at støde på problemer, eller i det mindste samme morgen med de seneste vejrudsigter.
Det er meget sjældent, at vi ikke kan flyve, men sikkerheden kommer altid i første række, og vi ønsker også, at vores kunder får en god oplevelse.
Hvis du har betalt for din flyrejse, og den bliver aflyst på grund af vejret, får du hele beløbet tilbage.
Jeg bliver let luftsyg i små fly. Bliver jeg også let luftsyg i en helikopter?
Sandsynligvis ikke. Det enorme momentum i helikopterens roterende rotorblade fungerer som en gyro, hvilket betyder, at kræfter udefra, såsom vindstød, har sværere ved at påvirke helikopteren sammenlignet med et fly af samme størrelse. Så du kan forvente, at en flyvetur i en helikopter er mere rolig.
Jeg ved, at fly kan glide, hvis deres motor(er) skulle svigte. Men helikoptere skræmmer mig, fordi de falder til jorden som en sten, ikke sandt?
Helikoptere glider faktisk også, ca. 3-4 meter fremad for hver meter, de falder uden motorkraft. Det kaldes "autorotation" og bruger samme princip, som ahornfrøets vinge bruger, når den falder ned fra sit træ. Den falder ikke til jorden som en sten, men glider langsomt og sikkert til jorden.
Alle erhvervspiloter bliver eksamineret i disse autorotationer hver 6. måned. Kravet er, at piloten kan gennemføre autorotationen med motoren i tomgang (samme effekt, som hvis den var slukket) og lande på et sted +/- ca. 15 meter uden at beskadige helikopteren. Helikopteren kan klare sig med et lille område i en nødsituation og lande på jorden med meget lidt fart fremad i modsætning til et normalt lille fly, der med slukket motor eller i tomgang lander med fart og har brug for ca. min. 400 meter flad overflade.
Et godt eksempel på en ikke-dramatisk autorotation i en lille helikopter (Airbus H120) kan ses her.